home Serier, Streaming YouTube jagter den næste store film eller serie succes

YouTube jagter den næste store film eller serie succes

For nylig offentliggjorde Viaplay, at de havde deres første egenproduktion i værks, nemlig serien “Swedish Dicks“. Ikke til stor overraskelse, efter vi alle har været vidne til Netflix’s enorme succes med egne produktioner. Nu har en ny spiller meldt sig på banen, og det er ingen ringere end selveste YouTube.

I efteråret 2015 lancerede YouTube deres nyeste streamingtjeneste “YouTube Red” – en betalingstjeneste der fjerner reklamer, giver adgang til unikt indhold samt gratis streaming af musik. Flere hævder at YouTube Red opstod som en konsekvens af den store brug af Adblocker, som betyder mindre indtjening for YouTube og de mange video-skabere.

Originalt indhold er vejen frem

For at gøre YouTube Red endnu mere attraktivt for brugerne er de nu på jagt efter den næste store film og/eller serie succes i Hollywood. Til det formål har YouTube hentet kyndige folk ind, nemlig Susanne Daniels der tidligere var programchef for MTV, samt Robert Kyncl og Kelly Merryman der har været direktører i Netflix.

YouTube’s strategi er at opbygge en solid portefølje af originalt indhold i 2016, men præcis hvilke titler der er tale om ved vi endnu ikke.

»YouTube er dominerende på området for web-video med reklamestøtte, men de har indtil videre fejlet i forsøget på, at få abonnenter til at betale. Hvis brugerne skal betale, skal de have bedre indhold,« udtaler Mark Terbeek (Partner i investeringsfirmaet Greycrofts Partners) – Kilde: Business.dk

YouTube anskues af flere som værende en reel trussel for tjenester som Netflix, så det bliver rigtig spændende at følge deres udvikling i det nye år. Tror du på YouTube Red kan blive en succes?