home Film, Serier, Streaming Vælg selv dine TV-kanaler

Vælg selv dine TV-kanaler

Det danske folketing har for nyligt vedtaget nye regler vedrørende leveringen af TV-kanaler fra de officielle TV-udbydere på det danske marked. Tidligere var det i orden at give kunderne valgmuligheden blandt nogle pakkeløsninger, hvor seerne normalt kunne vælge blandt 2-3 forskellige pakke-løsninger. Derved kom de fleste til at betale fra 200 til 600 kr. om måneden for deres TV-kanaler.

Men, nu betyder lovændringen, at den enkelte seer selv kan skræddersy en individuel løsning, som passer til behovet for den enkelte husstand. Denne valgfrihed er en succes for seerne, der opnår mere retfærdighed på denne måde, idet man derved slipper for at betale for de kanaler, som man aldrig ser alligevel. Hvis man kun ser nogle få TV-kanaler, så kan man derfor se frem til en nedsat ydelse hver måned til sin TV-udbyder.

TV-udbydernes nye TV-pakker

De største udbydere af TV-kanaler på markedet er disse:

  • Stofa
  • YouSee
  • Boxer
  • Canal Digital
  • TDC
  • Fullrate
  • Waou
  • Telia

De har alle sin egen struktur og priser, selvom mange af kanalerne er ens. I nogle tilfælde kan det godt betale sig at vælge de nye pakker hos leverandørerne, men hvis man har en meget selektiv smag på enkelte kanaler, så kan det bedst betale sig at betale for disse separat. For de fleste seere kommer det ikke til at betyde så meget, hvis man stadig gerne vil kunne se de typiske kanaler for en gennemsnitlig husstand. Men, hvis man aldrig ser børneudsendelser, sport, film, nyheder, dokumentar, reality eller andre genrer, så kan man naturligvis fravælge disse kanaler og nøjes med et mindre udvalg, der passer til familien smag og behov.

TV streames vi internettet

Tv-mediet er mange år gammelt, men udviklingen går stærkt på området, og det gælder både udsendelsen af kanaler samt selve apparatet til at vise kanalerne på. I dag leveres de fleste TV-kanaler rent digitalt til en modtager boks, der tilsluttes i hjemmet, således alle kan koble sig til denne enhed.

Tilslutningen er til udbyderens netværk, som ofte er tilsluttet internettet. Ved hjælp af en app eller selve boksen bliver det nu muligt at se TV på de tidspunkter, som passer til os. De fleste kanaler gemmes i flere uger, og man kan som regel også gemme udsendelserne i længere tid i boksen. Man kan streame film og anden underholdning til sin PC, mobiltelefon, tablet, PlayStation eller TV, og på den måde opnår vi bedre og billigere TV.