home Film, Serier, Streaming I fremtiden streames TV og film

I fremtiden streames TV og film

Allerede her i 2017 ser man en hård kamp blandt udbydere af TV og film, og konkurrencen kommer især fra firmaer, der streamer udsendelser og film, således forbrugerne dermed opnår den højeste form for frihed og fleksibilitet. Det er især disse virksomheder, der tilbyder streaming-tv frem for almindeligt flow-tv, som vi kender det fra de sidste mange års med programfastlagte udsendelser:

  • Netflix.
  • HBO.
  • ViaPlay.
  • YouTube.

Fordelen ved streaming af TV og film

Tidligere måtte man sidde foran TV, og skifte over på den enkelte kanal til rette tid, for at kunne se en TV-udsendelse, men så kunne man pludselig med en videomaskine optage programmerne automatisk, men princippet var stadig det samme. Nu kunne man så se en optaget film, når man havde lyst til dette. I dag anvendes internettet til at distribuere udsendelserne, uanset om der er tale om underholdning, film, nyheder, sport eller dokumentar.

Mange TV bokse har i dag indbygget harddisk lager, således man nemt kan klikke over i oversigten og gemme kommende udsendelser. De helt nye TV bokse er så smart indrettet, at man med sit abonnement kan hente de film og serier, der er tilgængelige, og de streames direkte fra en webside, således man kan se alle udsendelser, der i forvejen jo er gemt på udbyderes hjemmeside.

På den måde kan man nemt få adgang til sin konto fra både sin mobiltelefon, tablet, PC eller TV, og de hurtige netforbindelser gør det muligt at streame i høj opløsning, således man slipper for både ventetider og plads til at gemme udsendelser på harddisk.

YouTube fra Google er jokeren

De fleste TV tjenester skal især holde øje med udvikling hos YouTube, der jo som bekendt nu ejes af Google. Dette marked er i stigende vækst, og allerede nu kan man streame utroligt store mængder musikvideo, film, dokumentar og meget andet hos YouTube. Det er især de unge mennesker, der har taget streaming tendensen til sig, mens den ældre del af befolkningen har svært ved at ændre på de indgroede vaner med hygge foran TV til fastlagte tider efter et program. I dag er teknologien så langt fremme, at det bare er et spørgsmål om tid, før alt bliver til streamingtjenester.

I øjeblikket udgør streaming en mindre del end traditionel flow-tv, men vendepunktet kommer sandsynligvis om et par år, således man ifølge prognoserne i 2019 vil streame mere end man ser flow-tv. Som forbruger bør man derfor tage imod de mange gratis prøveperioder fra udbyderne, således man bedre kan vælge en passende streamingpakke til sit forbrug af TV.