home Film, Streaming Streaming erstatter DVD og downloads

Streaming erstatter DVD og downloads

Hygge kan være mange ting, men generelt hygger man sig med venner og familie, når arbejdsdagen er ved at være slut, så mange aftenstunder er der lidt tid til familiehygge foran fjernsynet, som jo er nutidens stuealter. Hvis man er meget interesseret i film i høj kvalitet, så har man måske anskaffet sig en moderne hjemmebiograf med surround sound højttalere, og måske har man endda en filmprojektor, man kan vise film på et lærred eller en hvid væg.

Hygge kan også være når man er samlet omkring et spil, eller hvis man blot sidder sammen og nyder en bog, ugeblad eller surfer og chatter på telefonen, men ofte foretrækker de fleste, der er en fælles aktivitet, som er med til at knytte venskabet og familiebåndet yderligere sammen. Især weekenderne og fredag aften er stunder, hvor der normalt bedst at tid til hygge med vennerne, og hvis du har lyst til at invitere vennerne hjem en aften til hygge, så kan du eventuelt lokke med en filmaften, hvor du sørger for nye film.

 

Indbegrebet af hygge

Det gælder om at få arrangeret en hyggelig atmosfære, så vennerne bliver længst muligt, så man skal først og fremmest sørge for forfriskninger til hele aftenen, og du kender sikkert din egen og vennernes smag, så du kan få fat i guf til aftenen, som de især synes om. Det kan være frugt, te, kaffe, kakao, vin, øl, sodavand, saft, popcorn, slik, chokolade, hjemmebag eller noget fra bageren, idet der jo skal være noget man kan samles om og nyde, mens snakken går. Der må gerne være musik sat på stereoen i baggrunden, men man kan også vælge en god serie eller film, som man ser sammen.

Man kan eventuelt skiftes til at holde filmaften, så man sammen følger med i en populær serie. Både før, under og efter filmen kan man sludre og snakke om alt muligt, bare man får lagt hyggeaftenen på et tidspunkt, som også passer de andre, så stemningen er høj, og ingen føler træthed, stress og jag fra hverdagen.

 

Muligheder for at finde film og serier

Tidligere tog man en tur ned i videoshoppen, hvor man lejede 2-3 film, som man så ser sammen på en hyggeaften kombineret med fredagsslik, men der er blevet langt mellem videoudlejningsbutikkerne, da konkurrencen fra internettet er blevet hård. Den største videoudlejer er Blockbuster, der selv kunne mærke nedgangstiderne, men i dag er de igen populære, da de har lagt streaming på deres hjemmeside, så alle nu direkte kan streame de nye film endda med danske tekster eller dansk tale.

Flere TV stationer såsom DR, TV 2 og TV Viasat tilbyder også at streame mange af deres programmer på internettet, og Netflix leverer udelukkende film og serier via streaming over internettet. Fordelen ved Blockbusters hjemmeside er, man nemt kan se de forskellige udvalg på de forskellige genrer, og her finder man det største udbud på internettet over nye danske film, som man kan se, når man har lyst. Ved at streame slipper man for alt bøvlet med DVD-film, der skal afleveres tilbage, og man skal ikke bruge masser af lagerplads på sin computer, som når man downloader film.