home Film, Udstyr En projektor er ideel til filmfremvisning

En projektor er ideel til filmfremvisning

Man siger, at film skal ses i biografen, og her er både lyd og billede også markant bedre sammenlignet med et normalt TV. I dag har mange dog investeret i en god projektor til familiens hjemmebiograf, og her er det virkeligt muligt at skabe den rigtige biografstemning med stort lærred og perfekt lydoplevelse.

I dag kan en god film projektor endda købes for få tusinde kroner, hvilket faktisk er billigere end mange fladskærms TV. Der er naturligvis forskel på en lille lomme projektor, en god film projektor til stuen samt en professionel projektor til store firmakonferencer, men faktisk anvender de alle samme princip. Skal du bruge en virkelig god og fleksibel projektor til firmaet, så kan du købe en professionel projektor hos Atea, der er leveringsdygtig i projektorer og tilbehør.

Her er det endda muligt at lease udstyret, hvilket er nemt og praktisk. Hvis du gerne vil anskaffe dig en rimelig god projektor til hjemmebiografen og har et beskedent budget, så findes der heldigvis masser af gode film projektorer til under 10.000 kroner på markedet.

Stil krav til din kommende projektor

Før du anskaffer dig en film projektor, bør du undersøge dit behov først, således du hverken køber en for lille eller en overdimensioneret projektor, da begge køb ikke er ideelle. Du får nemlig mest projektor for pengene, hvis den er til en rimelig pris men også er i en god kvalitet med et skarpt billede.

Du bør derfor kende til rummets størrelse, så du vælgeren projektor til stuens størrelse, samt at den helst bør kunne levere en lysstyrke på minimum 1800 ANSI lumen, mens 2000 eller mere er at foretrække. Du opnår nemlig den gode billedkvalitet med en kombination af lysstyrke og kontrast.

Du bør også vælge mellem en stationær eller en bærbar model, da begge jo har fordele og ulemper. En god projektor bør have en opløsning i HD kvalitet (1280×720 720p), men det er selvfølgelig bedre, hvis den kommer med en opløsning på Full HD (1920×1080 1080p).

Hvordan justerer man billedkvaliteten?

Når du nu har købt en ny projektor til din hjemmebiograf, så skal den naturligvis også forbindes og indstilles korrekt, for at du får et godt billede at se film på. Afstanden mellem projektor og lærred er temmelig vigtig, da den dels afgør størrelsen på filmlærredet men også lysstyrken og billedkvaliteten.

Du opnår den bedste effekt, hvis du kan mørklægge din stue, når du ser film på en projektor, da udefra kommende lys gør billedkvaliteten markant dårligere. Prisen på en projektor stiger betydeligt, når lysstyrken stiger. Hvis du køber en projektor med 3000 ANSI lumen eller højere, så kan du endda se billedet i fuldt dagslys, mens du med en projektor med kun 1000 ANSI lumen kræver et totalt mørkelagt lokale, for at kunne se filmen på lærredet.

Du kan justere din projektor med zoomfunktionen, således du får den ønskede størrelse samt en god billedkvalitet. Hvis din projektor også har funktionerne Lens Shift, Keystone og Vertikal Keystone, så kan disse anvendes til at justere linsen i din projektor, hvilket både kan flytte billedet men også kompensere for et kegleformet billede, der kan opstå, hvis projektoren ikke befinder sig i samme højde som filmlærredet.