home Film, Streaming, Udstyr Brug din tablet til film

Brug din tablet til film

Især når man sidder i bil, tog eller fly kan det være rart med lidt adspredelse på en længere tur, så er det praktisk at medbringe en god tablet, da den kan bruges til forskellige opgaver, og den passer nemt i lommen og i bagagen.

En tablet har jo en større skærm end en mobiltelefon, men den er meget mindre end en bærbar PC, så man har forenet det bedste fra disse to verdener og skabt en tablet, som kan lidt af hvert. Den kan anvendes både som:

 

  • Telefon
  • Chatte
  • Spille spil
  • Internet surfing
  • Checke emails
  • Lytte musik
  • Se film

 

Så når man har brug for tidsfordriv, så kan en tablet være alle tiders til de fleste opgaver, og da priserne på gode tablets rasler ned, så er det måske nu man skulle overveje at købe en ny, så her kommer der gode råd om mulighederne for at se film på en god tablet.

 

Sådan streamer man film på en tablet

Man kan naturligvis downloade film i forvejen, således man ikke behøves streame dem, men hvis man ikke har god internet forbindelse, så er det praktisk med nogle downloadede film, men hvis man altid er i nærheden af gode internetforbindelser, så er der ingen årsager til at downloade film, da man blot kan streame dem i den takt, som man ser dem. Når man streamer en film, så svarer det til at downloade en kort sekvens af filmen på få sekunder, hvorefter man blot samtidigt henter næste korte sekevens, mens man afspiller den forrige sekvens.

Dermed sparer man både lagerplads samt downloadtid, idet man straks kan starte med at streame både film og serier f.eks. hos Netflix. Dette er ofte både nemmere og billigere at leje film, og man kan i dag streame film hos mange TV selskaber og andre hjemmesider for meget små beløb. Man kan vise film på både mobiltelefon, PC, TV eller på tablet, og især på en tablet findes der en tilpas komfortabel skærm, og tabletten er nem at tage med til alle anledninger.

Folk med iPad anvender især Apples apps såsom iTunes til at købe eller leje film på, mens folk med Android software anvender Google Play, og man kan også anvende Viasat, HBO, YouBio eller andre filmudbydere, og man kan eventuelt downloade filmen og afspille dem med VLC Player. Man kan også streame direkte fra Youtube, så der findes masser af muligheder.

 

Hvilken tablet er bedst til film?

De mest populære tablets er især Apple, Samsung, Sony og Asus, der dominerer markedet, og de anvender forskellige typer software såsom IOS, Android eller Windows, så det endelige valg er meget individuelt, da folk er forskellige og har forskellige prioriteter og behov. Uanset hvad bør man vælge en telefon med 4G samt WiFi, så man kan bruge den overalt, og er tabletten til børn, så bør den være vandtæt, støvtæt samt hårdfør.

Hvis man samtidigt spiller mange spil, så bør tabletten have en god skærm og en kraftfuld processor, men til film bør man prioritere en stand til tabletten samt en skærm med høj opløsning. Man bør starte med at finde et overblik, hvor man kan sammenligne de forskellige tablets med deres funktioner og priser, og f.eks. hos webshoppen CDON.DK kan man finde de mest populære tablets og endda til meget fornuftige priser.