home Film, Serier, Streaming Top 10 bedste film

Top 10 bedste film

Der findes rigtig mange gode film, men der er en helt klar top 10 liste over must see film. Du finder listen nedenfor. Det er en liste over de bedste film nogensinde. Det er et must til hjemmebiografen en hverdagsaften, eller til en weekend i sofaen. Der findes mange steder på nettet hvor du kan finde lister og hvad andre anbefaler af gode film. Det er alt sammen en smagssag, og det er ikke sikkert du lige ville liste dem på samme måde.

Dog er der nogle klassikere, som bare skal ses, dette bære listen nedfor også bræg af. Det er ikke en liste over de nyeste film, men derimod film som kan kaldes for klassikere.

Top 10 listen

Nr. 1 – The Godfather Den første film om den sicilianske mafia af Francis Ford Coppola fra 1972.
Nr. 2 – Raiders of the Lost Ark (Jagten på den forsvundne skat) Den første af Steven Spielbergs Indiana Jones-film fra 1981.
Nr. 3 – Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back Af George Lukas seks stjernekrigsfilm anses ‘The Empire Strikes Back’ for at være bedst. Filmen er fra 1980.
Nr. 4 – Shawshank Redemption (En verden udenfor) En drama-film fra 1994. Filmen har Tim Robbins og Morgan Freeman i hovedrollerne.
Nr. 5 – Jaws Steven Spielbergs mesterlige thriller-gyser-film fra 1975.
Nr. 6 – GoodFellas Tredje gang parret Scorsese og De Niro indtager en plads på top 20. Dramaet fra 1990 følger tre gangsteres storhed og fald over tre dekader.
Nr. 7 – Apocalypse Now En episk psykologisk krigsfilm fra 1979 instrueret af Francis Ford Coppola. Filmen handler om vietnamkrigen og i hovedrollerne ses blandt andre Martin Sheen og Marlon Brando.
Nr. 8 – Singing in the Rain Den eneste musical-film i top 20. Filmen er fra 1952, og den har en af halvtredsernes superstjerner, Gene Kelly, i hovedrollen. Filmen anses for at være den bedste musical nogensinde.
Nr. 9 – Pulp Fiction John Travoltas comeback-film fra 1994 instrueret af Quentin Tarantino
Nr. 10 – Fight Club Et hårdtslående psykologiske drama fra 1999, med Brad Pitt og Edward Norton i hovedrollerne.

Billede: Eva Rinaldi Celebrity and Live Music Photographer