home Film, Serier, Streaming TDC udleverer brugere af Popcorn Time

TDC udleverer brugere af Popcorn Time

Snakken om den ulovlige men udbredte streaming tjeneste Popcorn Time har næppe gået din næse forbi, og nu er der sat endnu en milepæl i den kontroversielle sag.

I følge Ekstrabladet er den danske internetudbyder, TDC, af retten på Frederiksberg blevet påkrævet, at udlevere kundedata til advokatfirmaet OPUS. OPUS’ intentioner er at udstede bøder til de kunder der har benyttet sig af Popcorn Time, og dermed har brudt ophavsretsloven.

Bødens størrelse afhænger af hvor stort forbruget af Popcorn Time har været, og der foretages en individuel vurdering fra sag til sag. Som udgangspunkt har bøden dog ligget på 2200 kr per person.

“Vi laver en konkret vurdering hver gang. Det er vores klient (Scanbox Entertainment, red.), der fastlægger størrelsen. Alternativet er en retssag, og det tror jeg ikke, nogen af parterne har lyst til, fortæller Niels Dahl-Nielsen til Ekstra Bladet”.

 

Sure kunder i røret

TDC har som en reaktion på dette haft en lang række sure kunder i røret, og de er forarget over at teleselskabet udleverer private informationer som kunderne forventer ikke bliver givet væk. Til dette udtaler TDC’s pressechef Ib Konrad Jensen følgende:

“Nogle synes, det er vældigt bekymrende, at TDC bare giver deres informationer videre. Men det er en dommerkendelse, og den skal vi følge”

 

Om der de næste par måneder vil falde en ren bøderegn over danskerne vil tiden vise, men en ting er sikkert: vi har næppe hørt det sidste i denne omdiskuterede sag som de fleste har en mening om.