home Film, Streaming Se film hjemme i stuen eller på mobilen

Se film hjemme i stuen eller på mobilen

Udviklingen på de digitale enheder går meget stærkt, og derfor ændrer det også ved den måde, hvormed vi ser film på. De digitale lagre findes både på USB-lagermoduler, harddiske, i skyen samt på servere hos videodistributørerne, så i dag går vi med hastige skridt væk fra de fysiske medier som CD og DVD og over til rene digitale medier, så man ikke har noget transportproblem eller problemer med ridser i pladen.

Nøjagtig samme udvikling ses i bogbranchen, da man i stigende grad køber e-bøger, som man på samme måde som film kan ses når man vil og hvor man vil. På den måde bliver både bøger og film udødeliggjort, da de ikke går til på samme måde som fysiske skiver og bøger.

 

Det smarte ved streaming af film og serier

Streaming bliver mere og mere udbredt, for det er faktisk meget smart for alle parter, da man som bruger ikke behøves vente på en langsommelig server, som man downloader en film fra, og desuden sparer man plads på harddisken eller telefonen, hvor lageret altid hurtigt bliver fyldt med din yndlingsmusik, film og andre ting. Ved streaming kan man derfor blot med tilslutning til internettet se film og lytte til musik, uanset hvor man er henne i verden. Når man streamer på sit digital medieafspiller, så hentes en lille blok af filmen, som derefter afspilles, og i samme afspilningsperiode hentes den næste blok af filmen, og derefter vises den og fremdeles. Man kan streame til disse medier:

 

  • Mobiltelefon
  • Tablet
  • PlayStation
  • SmartTV
  • Computer

 

Her finder man streaming på internettet

Man kan i forvejen streame musik flere steder på nettet f.eks. hos Radiotunes eller på de mange radiostationers hjemmesider, og også mange TV-udbydere som DR, TV2 og Viasat tilbyder streaming af især TV-udsendelser men også radioudsendelser. Hos de populære internet-tjenester Netflix og HBO kan man desuden for et fast månedligt beløb streame disse kanalers TV-udsendelser som primært består af film og serier, og det er jo rart selv at kunne bestemme over tid og sted for en film frem for de faste sendetider hos de traditionelle TV-stationer.

hjemmesiden Blockbuster.dk kan man endda streame helt nye biograffilm og TV-serier herunder mange danske film og TV-serier af nyere eller ældre dato, så der er rig mulighed for at se film fremover uden at bruge en formue på det og uden at slæbe rundt på en større filmsamling i bagagen. Nu og fremover skal film streames fra internettet, men om nogle år kommer der måske en endnu bedre løsning til filmelskere, som altid ønsker direkte adgang til de nyeste film og TV-serier.