home Film, Serier, Streaming, Udstyr Pas på “Hola” browserplugin

Pas på “Hola” browserplugin

Browser pluginnet “Hola!” har længe været et af de mest populære add-ons – særligt for dem der ville have let adgang til det amerikanske Netflix. Hola er nemlig en såkaldt unblocker der kan give en adgang til hjemmesider i andre lande, som man tidligere ikke har kunne få adgang til eller har kunne få lov til at se indholdet fra – bl.a. Netflix.

Men selvom Hola for brugerne har været en sand fornøjelse at bruge, i og med det både var gratis og fungerede, så er det et knap så uskyldigt program som man umiddelbart skulle tro.

Firmaet bag Hola udnytter nemlig den adgang de har til brugernes computere, til ulovlige aktiviteter:

De sælger for eksempel din internetadgang uden din tilladelse, til hvem der vil betale. Det store problem og den store risiko er så, at personerne der køber adgang til din computer bruger din netværksforbindelse til ulovlige ting. Og alle sporene for det ulovlige fører til dig og din computer.

Kilde: MX

Men ikke nok med det, har man Hola installeret risikerer man også at få uønsket programmer og kode på ens computer. Fremmede der køber sig adgang til denne båndbredde har nemlig direkte adgang til at kunne installere programmer på din computer, uden din accept.

Hvad så nu?

Har du Hola installeret anbefales det på det kraftigste, at du øjeblikkeligt sletter det. For når alt kommer til alt, så vil du næppe stå til ansvar for andres kriminelle færden på nettet – selvom du handlede i god tro.

I forhold til adgangen til det Amerikanske Netflix, ja så må du nok enten lade dig nøjes med det danske udvalg for nu, eller betale dig fra en sikker VPN opkobling.