home Film, Lyd, Udstyr Få en endnu bedre lydoplevelse når du ser film

Få en endnu bedre lydoplevelse når du ser film

Kunne du godt tænke dig en endnu bedre og mere intim oplevelse, når du ser film, så kan du med fordel anskaffe dig et rigtig godt headset, der vil give dig mulighed for at få en endnu bedre filmoplevelse. Ergotel har en lang række kvalitets headset, der kan være med til at optimere lydoplevelsen, når du ser film.

Du kan finde en forhandler af bla. Plantronics headset direkte gennem Ergotel hjemmesiden, hvor man både kan finde kvalitets headset og andre produkter til privat og erhvervsmæssigt brug.

Hvorfor er lyden så vigtig for filmoplevelsen?

Du kan lytte til en historie uden video, men du kan ikke se en film uden lyd. Historier er ikke bare historier, de er ikke bare ord og sætninger, der er forbundet med en begyndelse, en midte og en afslutning. Historier er en samling af lyde, der taler gennem menneskets sprog. Aspektet af lyden er et oprindeligt begreb i historien, og i de visuelle og auditive historier i dag, har lyd udviklet sig til ikke kun at eksistere inden for sit lyd koncept, men også som et harmonisk stykke bestående af rytmiske lydbølger – musik. Som Johnny Depp har udtalt:

Musik rører os følelsesmæssigt, hvor ord alene ikke kan.’ Derfor er lyden for en film også helt essentiel, da det er en del af den samlede oplevelse. Musik i film er også med til at give os en bestemt følelse, der er vigtig for filmen, og det er grundet denne årsag, at lyd, især musik, er hvad der gør en film stor. Det er med til at bringe filmen til live og gøre det endnu mere virkelighedstro.

Et eksempel er gyserfilm. Denne type film er i særdeleshed afhængige af lyd og musik til at give dig den følelse af ubehag, der ofte opleves i gyserfilm. Det kan være en dørs knirken, eller de uforglemmelige fodspor. Dette er disse lydeffekter, der er med til at fremhæve den uhyggelige stemning i filmen, hvorfor det selvfølgelig er vigtigt, at man har mulighed for at afspille lyden gennem et kvalitets headset eller lignende, der netop kan opfange disse lyde.